Martens is klaar voor Ajax: 'Bereid me voor zondag voor op een aanvallend en een defensief Ajax'

door Jari Perridon 55

Bron AZ

Martens is klaar voor Ajax: 'Bereid me voor zondag voor op een aanvallend en een defensief Ajax'

door Jari Perridon 55

Bron AZ

Dani de Wit en Maarten Martens kijken uit naar het duel met Ajax van aankomende zondag. De Alkmaarders zaten in een lastige periode, maar wisten afgelopen weekend hun eerste competitiezege van dit kalenderjaar te boeken. De oud-Ajacied en de trainer van AZ zijn vastberaden om de wedstrijd tegen Ajax te winnen. Voor de camera van AZ beschouwen ze voor op de wedstrijd van zondag.

Ajax moest donderdagavond tot het gaatje gaan om een overwinning uit het vuur te slepen tegen FK Bodø/Glimt, pas in de verlenging viel de beslissing. Dit zal betekenen dat de Amsterdammers vermoeider zullen zijn dan de spelers van AZ aankomende zondag. 'Het is wel een slijtageslag geworden. Er kwam een verlenging aan te pas en ze speelden lang met tien man. Ajax speelde een moeilijke wedstrijd, maar won uiteindelijk wel onder lastige omstandigheden. Dat zegt ook wat over hun. Ze hebben dat knap gedaan', analyseert Martens de wedstrijd van Ajax.

De coach van AZ was niet verrast door het defensieve spel dat Ajax probeerde te spelen in Bodø. 'Ik bereid me voor zondag voor op een aanvallend en een defensief Ajax. We moeten met beide scenario's rekening houden. Het zal er ook mee te maken hebben hoe goed wij zijn. Als we de bal zelf te vaak verliezen, zullen zij meer druk zetten. We moeten zelf aan voetballen toekomen. Of we nou veel of weinig ruimte hebben, wij moeten goed genoeg zijn aan de bal.'

Strijd om plek vier

Het belang van de wedstrijd is duidelijk. Bij een overwinning van AZ is plek vier voorlopig uit zicht voor Ajax aangezien ze dan op een achterstand worden gezet van zes punten. Wil Ajax minimaal Europa League-voetbal spelen volgend seizoen, dan is het belangrijk dat deze wedstrijd gewonnen wordt. Ook de coach van de Alkmaarders ziet het belang van de wedstrijd. 'We zijn vooral gefocust op wat wij in het veld moeten doen. Dan moeten de resultaten volgen. Maar iedereen kent de stand natuurlijk en iedereen beseft dat we een belangrijke partij hebben in eigen huis tegen Ajax. We willen een vervolg geven aan de zege op Fortuna en daar zullen we klaar voor zijn.'

Ook oud-Ajacied De Wit weet hoe belangrijk deze wedstrijd is. 'Uiteindelijk is het een wedstrijd op zich en moet je hoe dan ook winnen. Maar je kijkt ook naar de ranglijst. Je weet dat Ajax nu drie punten achter staat en dat je met een overwinning hele goede zaken kan doen. We weten wat voor Europese tickets er zijn dit jaar. We hebben er zin in en willen na die drie punten in Sittard die lijn doortrekken om plek vier te verstevigen, maar vooral om te jagen op plek drie. Dat blijft het doel.' De aftrap van het duel is zondagmiddag om 16.45 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.