Lucca ondanks nederlaag tegen PSV: 'Geweldig gevoel om mijn eerste goal te maken'

door Jesse ter Haar 45

Bron Ajax TV

Lorenzo Lucca is blij met zijn eerste doelpunt voor Ajax 1, maar niet met de 1-2 nederlaag tegen PSV. De Italiaan schoot hoop terug in de Amsterdamse harten door in de slotfase de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan dat kwam het niet.

'Het was een geweldig gevoel om mijn eerste goal te maken, ondanks het verlies', aldus de spits in gesprek met Ajax TV. 'De trainer zei dat ik rustig moest blijven en goed in positie moest gaan staan.' Dat deed hij, want niet veel later lag de bal erin. 'Steven Berghuis gaf me een fantastische bal en ik zocht een manier om de bal te raken en te scoren.'

Hij voelde dat zijn doelpunt een belangrijk moment in de wedstrijd was, want met - inclusief de blessuretijd - nog bijna een kwartier te spelen was alles plots weer mogelijk. 'Het bracht inderdaad hoop. We moesten niet opgeven, want we speelden een goede tweede helft. Nu moeten we denken aan de volgende wedstrijd.'

Uiteindelijk kan Lucca op persoonlijk vlak terugkijken op een fijne voetbalzondag, maar zijn succes sneeuwt onder door het resultaat van Ajax tegen PSV. 'Ik ben tevreden met de goal, maar niet met het resultaat, want het was een belangrijke wedstrijd. We moeten hier nu niet meer over nadenken, maar aan de volgende wedstrijd. Woensdag spelen we weer negentig minuten en dan moeten we er staan.'

De cijfers van Lucca

Het was de zesde keer dit seizoen dat Lucca minuten mocht maken in de Eredivisie, maar een basisplaats kreeg hij nog niet. Hij moest het doen met invalbeurten tegen FC Groningen, AZ, Go Ahead Eagles, Excelsior, RKC Waalwijk en dus PSV. In de Keuken Kampioen Divisie stond hij wel al vier keer in de basis. Namens Jong Ajax wist hij al viermaal het net te vinden. Woensdag, wanneer Ajax het in de Johan Cruijff ArenA opneemt tegen Vitesse, volgt de volgende kans op speelminuten.