Kudus opgeroepen voor belangrijke Afrika Cup-kwalificiatieduels Ghana

door BadembaBarrie 11

Bron Ghana

Kudus opgeroepen voor belangrijke Afrika Cup-kwalificiatieduels Ghana

door BadembaBarrie 11

Bron Ghana

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus maakt andermaal deel uit van de definitieve selectie van Ghana voor de kwalificatieduels voor de Afrika Cup, zo maakt de bond bekend via de officiële kanalen. De Ajacied is één van de 25 gelukkigen die eind maart hun land mogen vertegenwoordigen. Ghana speelt twee wedstrijden tegen Angola, thuis op 23 maart en uit op 27 maart.

Voor Ghana zijn de twee interlands cruciaal met het oog op kwalificatie voor het eindtoernooi van de Afrika Cup. Na twee wedstrijden in Groep E van het kwalificatietoernooi staan zowel Ghana als Angola op vier punten uit twee duels. De overige twee teams in de groep, de Centraal Afrikaanse Republiek en Madagaskar, staan beide op één punt uit twee duels.

Als Ghana twee keer wint, weet het zeker dat het zich in januari 2024 in Ivoorkust mag melden voor het hoofdtoernooi. De eerste twee ploegen uit de groep plaatsen zich namelijk. Mocht Ghana niet de volle buit pakken, zullen de resultaten uit de onderlinge dubbele clash tussen Madagaskar en de Centraal Afrikaanse Republiek uit moeten wijzen hoe de kaarten er voor het West Afrikaanse land voor liggen.

Eerste wedstrijden sinds het WK

Voor Kudus worden de wedstrijden met Angola de eerste met zijn land sinds het WK van eind 2022. Op dat toernooi wist Ghana niet uit de groep met Uruguay, Portugal en Zuid-Korea te komen. Kudus zelf gooide er echter hoge ogen, met zijn goede spel, assist tegen Portugal en zijn dubbelslag in het met 3-2 gewonnen duel met Zuid-Korea.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.