Kudus onderdeel van voorselectie Ghana voor WK in Qatar

door Jesse ter Haar 7

Bron GFA

Kudus onderdeel van voorselectie Ghana voor WK in Qatar

door Jesse ter Haar 7

Bron GFA

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus is onderdeel van de voorselectie van Ghana voor het WK in Qatar, zo brengt de voetbalbond van Ghana (GFA) naar buiten via Twitter. Het toernooi begint op 20 november en dus zal er voor die tijd nog een flink aantal spelers afvallen. De voorselectie bestaat immers uit 55 namen.

De Ajacied en zijn land zijn voor het WK in Groep H ingedeeld. Portugal, Uruguay en Zuid-Korea zijn de andere landen in de poule. De eerste wedstrijd voor Ghana heeft plaats op 24 november. Dan moeten de Ghanezen meteen aan de bak tegen Portugal.

Kudus beleeft in het shirt van Ajax een sterk seizoen. Na het mislopen van een transfer in de zomer kwam de linkspoot al achttienmaal in actie namens de Amsterdamse club, waarbij hij tien keer het net vond. Verder wist hij tot tweemaal toe een doelpunt van een medespeler voor te bereiden met een assist. Alfred Schreuder ziet Kudus dit seizoen steevast als spits, maar de GFA schrijft hem op als middenvelder.

Tijdens hetzelfde WK komt ook het Nederlands elftal in actie. Het Oranje van bondscoach Louis van Gaal speelt op 21 november haar eerste wedstrijd van het toernooi. Senegal is die dag om 17.00 uur de tegenstander van de Nederlanders.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.