Koné: 'Ik was op een haar na rond met Ajax'

door Gino Haverkamp 8

Bron Voetbal International

Koné: 'Ik was op een haar na rond met Ajax'

door Gino Haverkamp 8

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het had niet veel gescheeld of Arouna Koné was Ajacied geweest. Dat vertelt de Ivoriaan in een interview met Voetbal International. In de zomer van 2004 ketste een overstap echter af, omdat tijdens de medische keuring bleek dat Koné een te groot hart had.

De aanvaller speelde net een jaar voor Roda JC totdat Ajax zich meldde. 'Na een lekker seizoen bij Roda was ik op een haar na rond met Ajax', vertelt Koné. De clubs waren snel rond en de Ivoriaan meldde zich in Amsterdam voor de medische keuring. 'Eenmaal in het ziekenhuis voor de medische keuring zei de dokter ineens: Je hart is veel groter dan normaal. Iets klopt hier niet.

'Ajax durfde het niet aan om een week voor de sluiting van de transfermarkt zoveel geld voor me te betalen', vervolgt Koné, die daardoor bij Roda JC bleef. Na weken vol onderzoeken bleek er uiteindelijk niets mis met het hart. 'Uiteindelijk bleek dat ik een groot sportershart heb en dat er niets aan de hand was. De rest van mijn carrière heb ik bij geen enkele medische keuring nog problemen gehad.'

Ajax kwam niet meer terug met een aanbieding, maar in de zomer van 2006 maakte Koné wel de overstap naar PSV. Via de Eindhovenaren kwam hij vervolgens terecht bij onder meer Sevilla FC, Wigan Athletic en Everton. Anno 2021 is Koné nog altijd actief als voetballer, bij Sivasspor.

Denk jij dat Haller namens Ajax een kopgoal scoort tegen PEC Zwolle? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties