Koeman geeft Hato hoop op minuten: 'Wil aantal nieuwe jongens in actie zien'

door Bart Veenstra 31

Bron NOS

Koeman geeft Hato hoop op minuten: 'Wil aantal nieuwe jongens in actie zien'

door Bart Veenstra 31

Bron NOS

Bondscoach Ronald Koeman heeft Jorrel Hato hoop gegeven op een basisplaats tegen Gibraltar. De talentvolle Ajax-verdediger behoort voor het eerst in zijn carrière tot de Oranje-selectie en mogelijk kan hij dinsdagavond zijn debuut gaan maken.

Het Nederlands elftal heeft zich al geplaatst voor het EK van volgend jaar en zodoende is het duel met Gibraltar er vooral een voor de eer. Koeman geeft tegenover de NOS aan dat hij andere spelers aan het werk wil zien en hen de kans wil geven om zich te bewijzen. 'Ik wil een aantal nieuwe jongens in actie zien', aldus Koeman, die aangeeft dat geen enkele speler heeft gevraagd om een wisselbeurt. 'Ze willen allemaal zo veel mogelijk interlands op hun naam hebben, dus ze zijn niet blij als ik ze niet opstel.'

Voorbereiding op EK

Tegen Gibraltar wil Koeman al bezig zijn met de voorbereiding op het EK. 'In een wedstrijd als dit heb je weinig te winnen. We zien het als een voorbereiding op de EK, met deze tegenstander wil je intensiteit en veel doelpunten zien', zegt Koeman, die waakt voor nieuwe blessures bij zijn spelers. 'Helaas ontstaan blessures ook in dit soort duels. Daarom moet je heel geconcentreerd spelen, dan kun je dat hopelijk voorkomen.'

Hato is de enige Ajacied in de selectie van het Nederlands elftal. Tegen Ierland bleef het talent de gehele wedstrijd op de bank. Steven Bergwijn en Brian Brobbey waren ook geselecteerd, maar zij haakten af voor deze interlandperiode. Koeman gaf aan dat beide Ajax-aanvaller 'overbelast' zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.