Kluivert kiest vele oud-Ajacieden in favoriete elftal: 'Nouri was het allergrootste talent'

door Thijs Zwagerman 15

Bron OGC Nice

Kluivert kiest vele oud-Ajacieden in favoriete elftal: 'Nouri was het allergrootste talent'

door Thijs Zwagerman 15

Bron OGC Nice

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert heeft meerdere oud-Ajacieden opgenomen in zijn favoriete voetbalelftal. Onder anderen Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Kasper Dolberg en Noa Lang kunnen rekenen op een plekje in het favoriete team van Kluivert, momenteel in Frankrijk actief voor OGC Nice.

Op het YouTube-kanaal van de Franse club wordt Kluivert gevraagd zijn favoriete team samen te stellen. In de verdediging kiest de buitenspeler voor leeftijdsgenoot De Ligt, die Ajax in de zomer van 2019 verruilde voor Juventus. ‘Matthijs de Ligt is de sterkste speler waar ik mee heb gespeeld. Ik ken hem al vanuit de jeugdopleiding van Ajax en elk jaar werd hij sterker en beter. Op snelheid kon ik hem soms nog passeren, maar op andere manieren kwam ik nauwelijks langs hem’, vertelt Kluivert.

Op het middenveld heeft de linksbuiten een plek ingeruimd voor Nouri. De creatieveling werd in de zomer van 2017 noodlottig getroffen door een hartstilstand, maar Kluivert is de voetbalkwaliteiten van Nouri absoluut niet vergeten. ‘Bij Ajax was hij het allergrootste talent en de beste speler in alle jeugdteams. Ik ben twee jaar jonger dan hij en keek altijd tegen hem op. Wát een speler! Wat hem is overkomen wens je niemand toe. Dat is één van de ergste dingen die er kunnen gebeuren. Die gebeurtenis motiveert mij om elke dag te genieten. Elke dag dat ik in staat ben om op het veld te staan en te doen wat ik wil geniet ik. Ik zal altijd aan hem blijven denken.’

Dolberg en Lang

In de aanval kiest Kluivert onder anderen voor Dolberg, de Deense spits die hij eveneens al in de Ajax-jeugd leerde kennen en met wie hij inmiddels samen speelt bij OGC Nice. ‘Kasper ken ik ook al van Ajax. Hij kwam in de O19 bij ons, maar ik speelde toen nog in een lager team. Uiteindelijk is het snel gegaan en speelden we samen in het eerste elftal van Ajax. Toen werden we vrienden.’

Tot slot zoomt Kluivert in op ‘zijn beste vriend’: Noa Lang. ‘Mijn beste vriend in de voetballerij is Noa Lang. Hij is een fantastische gozer en een hele goede speler. Ik ken hem al sinds jongs af aan van Ajax. We hebben samen al veel meegemaakt, zowel positief als negatief. Hij is als een broer voor me.’ In het favoriete elftal van Kluivert zijn verder naast onder anderen Cristiano Ronaldo en wat ploeggenoten van OGC Nice ook zijn opa Kenneth en vader Patrick opgenomen.

Favoriete elftal Kluivert:

Costil; De Ligt, Dante, Koeman; Nouri, Lang; Kenneth Kluivert, Cristiano Ronaldo, Justin Kluivert; Patrick Kluivert, Dolberg.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties