Klaiber na nederlaag met Suriname uitgeschakeld op Gold Cup

door Bart Veenstra 7

Sean Klaiber is met Suriname na twee wedstrijden alweer uitgeschakeld op de Gold Cup. In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) werd Suriname na een rampzalige minuut uitgeschakeld tegen Costa Rica.

Suriname verloor zijn eerste wedstrijd met 2-0 van Jamaica en om die reden moest het een resultaat boeken in het tweede groepsduel met Costa Rica. En heel even leek Suriname zelfs op weg naar een stunt toen Gleofilo Vlijter de Surinamers vlak na rust op voorsprong bracht.

Heel lang kon Suriname echter niet genieten van die voorsprong, want enkele minuten later ging het mis. Joel Campbell zorgde in de 57e minuut voor de gelijkmaker, waarna Celso Burges iets meer dan een minuut later voor de 1-2 voor Costa Rica kon zorgen. Bij die score bleef het en omdat Jamaica met 1-2 won van Guadeloupe is de Gold Cup voor Suriname na de groepsfase voorbij. De Surinamers spelen nog wel een groepsduel met Guadeloupe.