Jong Oranje speelt gelijk tegen Jong Duitsland

door NielsOpdam 318

Jong Oranje heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Duitsland. Justin Kluivert maakte het doelpunt namens het Nederlands elftal. De Duitse goal werd vijf minuten voor tijd gemaakt door Lukas Nmecha.

Het elftal van Erwin van de Looi begon met Kjell Scherpen en Perr Schuurs in de basis aan het duel met Duitsland. Ook oud-Ajacied Noa Lang begon aan het duel, maar hij werd na twintig minuten vervangen door Ferdi Kadioglu. Lang botste namelijk met zijn knie tegen Teun Koopmeiners aan. Hierdoor raakte de oud-Ajacied geblesseerd. Hij verliet het veld in tranen.

Na 36 minuten stond de paal het openingsdoelpunt van Jong Oranje in de weg. Cody Gakpo gaf de bal voor en Dani de Wit kopte op de paal. Vlak na de rust was het wel raak voor de ploeg van Van de Looi. De Duitse keeper Finn Dahmen ging in de fout en Kluivert profiteerde daarvan. Hij liep de bal zo binnen in een leeg doel.

In de 84e minuut scoorde Jong Duitsland de 1-1 binnen. Het was Nmecha die binnen kon werken. Na de gelijkmaker mocht Ajax-spits Brian Brobbey nog invallen. De Ajacied verving na 87 minuten Dani de Wit. In de korte invalbeurt kon hij geen verschil maken. Jong Oranje en Jong Duitsland spelen met 1-1 gelijk tijdens de tweede groepswedstrijd voor het EK.

Door het late gelijkspel zijn de kwartfinales onzeker voor Jong Oranje. Als de Nederlanders terug willen keren voor de kwartfinales en niet afhankelijk willen zijn van Duitsland en Roemenië, dan moet er dinsdag met minimaal twee goals verschil gewonnen worden van Jong Hongarije.