Jong Ajax wint dankzij doelpunt Giovanni met miniem verschil van Koninklijke HFC

door Jesse ter Haar 86

Jong Ajax heeft maandag met 1-0 weten te winnen van de Koninklijke HFC. Het oefenduel had plaats op het sportcomplex van de amateurclub uit de tweede divisie, waarbij de Amsterdamse talenten al voor rust afstand wisten te nemen.

In het thuisshirt van Ajax met gouden bedrukking gehuld trad Jong Ajax in een bijzonder jeugdige opstelling aan. Namen als Sten Kremers, Mateja Milovanovic en Julian Brandes - vorig seizoen allen nog speler van Ajax Onder 18 - stonden in de basis. Het drietal speelde nog geen officieel duel in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd had vrij weinig weg van een officieel duel, want in totaal werd er maar een uur gevoetbald. Eerst werden er veertig minuten gespeeld, waarna er nog twintig volgden. Het begin van de wedstrijd verliep onwennig voor Jong Ajax, maar daarna ging het één kant op. Er waren kansen op meerdere doelpunten, maar alleen Giovanni trof doel. Sontje Hansen was verantwoordelijk voor de assist.

Diezelfde Hansen liet na om zelf ook te scoren, want de aanvaller miste vanaf de stip. Wel wist de ploeg van John Heitinga vertrouwen te tanken richting de start van de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 8 augustus begint het seizoen voor Jong Ajax met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Het duel zal worden afgewerkt op Sportpark de Toekomst.