Invalster Leuchter bezorgt Ajax Vrouwen overwinning

door NielsOpdam 6

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag met 1-3 gewonnen van het vrouwenelftal van PEC Zwolle. Invalster Romée Leuchter had met twee doelpunten een groot aandeel tijdens de overwinning van de Amsterdammers.

Binnen vijf minuten kwamen de Ajax Vrouwen op voorsprong in Zwolle. Victoria Pelova schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen. Een flitsende start voor de Amsterdammers, maar toch werd de voorsprong niet verder uitgebreid.

Vlak voor de rust, in minuut 43, werd de gelijkmaker binnengeschoten door de PEC Zwolle Vrouwen. Spits Marushka van Olst profiteerde van geklungel in de verdediging van de Ajax Vrouwen. Verdedigster Lisa Doorn wilde de bal wegwerken, maar zij werd omver gelopen en uiteindelijk schoor Van Olst de 1-1 binnen.

Invalster Leuchter beslist wedstrijd

In de 44e minuut werd Marjolijn van den Bighelaar vervangen door Leuchter. Zij maakte in minuut 61 de 1-2 voor de Ajax Vrouwen. Vijf minuten later schoot Leuchter haar tweede doelpunt binnen. Het was de 1-3 voor de Ajax Vrouwen, wat ook de einduitslag was. Momenteel staat de ploeg van Danny Schenkel op de derde plaats, één punt achter koploper FC Twente.