Hoogewerf schiet Oranje O15 langs Duitsland

door sammekors 6

Het Nederlands Elftal O15 heeft dankzij een knappe goal van Dillon Hoogewerf met 1-0 van Duitsland gewonnen. De spits uit de Ajax-opleiding scoorde na een goede individuele actie, waardoor hij meteen de eindstand op het bord zette.

Nederland O15 had het lastig met de Duitse leeftijdsgenoten, die in de openingsfase een goede kans hadden om de score te openen. In de loop van de eerste helft kreeg Oranje echter steeds meer greep op de wedstrijd. In de 25e minuut was het raak: Hoogewerf scoorde 1-0. In het restant van de wedstrijd was Nederland de bovenliggende partij, al hadden beide ploegen nog enkele goede kansen om tot scoren te komen. Dit gebeurde echter niet meer.

Hoogewerf was overigens niet de enige Ajacied die meedeed. Ook Diferdio Misidjan, Youri Regeer en Devyne Rensch, die captain was, startten namelijk in de basis. Daarnaast viel Chesron Oostwoud in de 62e minuut in. De volgende wedstrijd van Oranje O15 staat aanstaande zaterdag op het programma, wanneer de ploeg het opnieuw opneemt tegen Duitsland.