Hoesen trainde met Jong Ajax: 'Mooi bruggetje richting nieuwe uitdaging, maar ideaal was het niet'

door NielsOpdam 16

Bron Dagblad van het Noorden

Hoesen trainde met Jong Ajax: 'Mooi bruggetje richting nieuwe uitdaging, maar ideaal was het niet'

door NielsOpdam 16

Bron Dagblad van het Noorden

Laatst geüpdatet

Danny Hoesen hield zijn conditie op peil bij Jong Ajax, maar dat vond de spits niet ideaal. Dat vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Nadat hij wekenlang zijn conditie op peil hield in Amsterdam, zette de spits medio februari zijn handtekening onder een contract bij FC Emmen.

Hoesen keerde eind januari tijdelijk terug bij Ajax, maar het meetrainen met Jong Ajax bleek niet veel voor te stellen. 'Soms waren we met zes of acht man. Dan deden we vooral klein werk, gelukkig wel op echt gras. Daar word je conditioneel wel fitter van, maar tegelijkertijd loop je geen lange afstanden. Een mooi bruggetje richting een nieuwe uitdaging dus, maar ideaal was het niet.'

De oud-spits van Ajax ligt nu tot het einde van dit seizoen vast in Emmen. 'Ik doe nu mijn stinkende best fitter te worden en hoop nog belangrijk te zijn voor FC Emmen', vertelt Hoesen, die tot nu toe vier wedstrijden in actie kwam voor de club uit Drenthe. FC Emmen heeft een op papier lastig einde van de competitie. Hoesen en zijn teamgenoten gaan onder meer nog op bezoek bij Ajax.

'Als het lang 0-0 blijft of ze achter staan, dan kan het interessant worden'

Ondanks het lastige slot van de Eredivisie, ziet de spits kansen voor FC Emmen. 'Ik weet uit mijn tijd bij Ajax dat wedstrijden tegen clubs als FC Emmen niet de makkelijksten waren. Vaak geven spelers net iets extra’s of graaft een ploeg zich in. Daardoor wordt het lastiger.' Daarnaast weet Hoesen dat clubs als Ajax gewend zijn om te winnen. 'Dus als het lang 0-0 blijft of ze staan achter, dan kan het interessant worden. Voetbal blijft nou eenmaal voetbal, er zijn wel vreemdere dingen gebeurd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.