Heitinga complimenteert Rulli: 'Hadden vandaag een geweldige keeper op doel'

door Gino Haverkamp 40

Bron NOS; AT5

John Heitinga prijst Gerónimo Rulli voor zijn optreden tegen Union Berlin, donderdag in de Europa League-tussenronde. Ajax speelde met 0-0 gelijk tegen de Duitse club en dat had het te danken aan de Argentijnse wereldkampioen, die vooral in de tweede helft een paar inzetten van Union Berlin knap keerde.

'Een moeilijke wedstrijd tegen een stugge tegenstander', zo typeert Heitinga tegenover de NOS het duel in de Johan Cruijff ArenA. Dat werd hem al snel duidelijk. 'Na zes seconden kom je al in de situatie dat je een standaardsituatie (een hoekschop, red.) moet verdedigen. Daar hebben we er veel van moeten verdedigen vandaag.'

Vervolgens gaat de aandacht uit naar Rulli, die rond de 55e minuut in enkele minuten tijd erg belangrijk was met twee reddingen. Eerst keerde hij een vrije trap die richting de verre hoek ging, later tikte hij hij een harde kopbal van dichtbij uit het doel. 'Ik denk dat we een geweldige keeper vandaag op doel hadden die veel ballen eruit heeft gehaald. Ik denk dat je ook een achterhoede, en niet alleen een achterhoede, hebt gezien dat gevochten heeft voor elkaar.'

Heitinga vindt dat goal Union Berlin terecht is afgekeurd

Rulli hield weliswaar de nul, maar moest toch één keer vissen toen Morten Thorsby rond de 65e minuut hem passeerde. De oud-speler van sc Heerenveen speelde zichzelf in een vol penaltygebied vrij en kon uithalen. Bij zijn aanname maakte hij echter hands, waardoor de goal afgekeurd werd. Heitinga is het eens met de beslissing en baseert die mening op basis van de reactie van zijn spelers. 'Dusan was er snel bij', zegt hij in een video van AT5. 'Uiteindelijk is de VAR er niet voor niets, dus terecht afgekeurd.' Heitinga erkent echter wel dat hij de beelden op dat moment nog niet gezien had.