Hato kent verbeterpunt: 'Verdedigend moet ik harder zijn'

door Jon van Dam 34

Hato kent verbeterpunt: 'Verdedigend moet ik harder zijn'

door Jon van Dam 34

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato is van mening dat hij zichzelf op een aantal vlakken kan verbeteren. De jonge verdediger van Ajax vindt onder meer dat hij nog wat harder kan zijn met verdedigen. Daarbij kijkt de jeugdinternational naar oud-Ajacied Matthijs de Ligt.

Hato, die dit seizoen met nummer vier achterop zijn shirt speelt, doet bij Ajax TV mee aan een item van Inside Ajax. In de aflevering komen allerlei voormalig Ajacieden ter sprake die in het verleden eveneens speelden met rugnummer vier. Een van die spelers is De Ligt. Hato is onder de indruk van de centrale verdediger van Bayern München. ‘Hij is een goede speler, een goede verdediger. Ik denk niet hetzelfde type als ik. Verdedigend vind ik hem heel sterk, aan de bal is hij ook goed. Hij heeft al voor drie grote clubs, Ajax reken ik ook mee, gespeeld', aldus Hato.

De linkspoot kan naar eigen zeggen ook het een en ander opsteken van De Ligt. 'Ik kan verdedigend nog wel wat harder zijn. Ik denk dat ik het wel in me heb, maar het kan nog meer tot uiting komen.' In 2018 werd De Ligt op 18-jarige leeftijd de jongste aanvoerder ooit van de Amsterdammers. Hato hoopt in de toekomst zelf ook aanvoerder te worden van Ajax 1. ‘Uiteindelijk wel ja. Daarvoor moet ik in het veld wel negentig minuten lang bezig zijn. Ik groei steeds meer in het coachen, maar het moet echt de hele wedstrijd door zijn.'

'Zou graag spelen tegen Mbappé of Haaland' 

De nog altijd pas 17-jarige Hato maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste van Ajax. De verdediger hoopt het ooit op te nemen tegen de allerbeste aanvallers van Europa. ‘Ik wil graag nog een keer spelen tegen Mbappé of Haaland. Hoe ik Haaland zou aanpakken? Oeh, lastig. Ik zou niet al te kort op hem zitten, een klein beetje ruimte geven. Hij is snel met zijn loopacties. Als hij je vastpakt en hij krijgt de bal, dan wordt het lastig. Gewoon negentig minuten lang scherp blijven, want hij heeft goede loopacties', zo besluit Hato.

Ontvang als nieuwe speler 50 of 100 keer je inzet bij een zege van Nederland op Griekenland!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.