Hato in Elftal van de Week: 'Zou het wel aandurven met hem volgend seizoen'

door Bart Veenstra 7

Bron De Telegraaf

Hato in Elftal van de Week: 'Zou het wel aandurven met hem volgend seizoen'

door Bart Veenstra 7

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato heeft een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf veroverd. Ajax won zondagmiddag met 3-1 van FC Utrecht en het optreden van de jonge Ajax-verdediger was voor rapporteur Martijn Meerdink genoeg om hem een plek te geven bij de beste elf van de afgelopen speelronde.

'Jorrel Hato laat bij Ajax zien een megagroot talent te zijn', zegt Meerdink tegenover de krant. 'In de paar wedstrijden dat ik hem bij Jong Ajax zag spelen, zag je al hoe écht volwassen hij al is op zijn leeftijd. Dat zie je nu zelfs in het eerste elftal al. Hij is al één of twee klasse(n) beter dan Bassey. Dat zegt genoeg. Ik zou het wel aandurven met hem volgend seizoen, want hij oogt nu al heel betrouwbaar.'

Hato was in het duel met FC Utrecht betrokken bij twee doelpunten van Ajax. Bij de openingstreffer won hij een duel van FC Utrechts-spits Anastasios Douvikas, waarna Ajax uit de daaropvolgende aanval wist te scoren. Later in de wedstrijd gaf hij de voorassist op de belangrijke 2-1 van Brian Brobbey. Minpuntje is dat Hato er bij de tegentreffer van FC Utrecht, gemaakt door Douvikas, niet goed uitzag.

Kik Pierie eveneens in Elftal van de Week

Een andere Ajacied die het Elftal van de Week heeft gespeeld, is Kik Pierie. De verdediger speelt op huurbasis bij Excelsior en was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het duel met Fortuna Sittard. Excelsior won uiteindelijk met 3-0 en daardoor zijn de Rotterdammers nu zeker van handhaving in de Eredivisie.

'Mooi om te zien dat Kik Pierie met zijn openingsgoal zo belangrijk was voor de handhaving van Excelsior', schrijft Meerdink. 'Hij heeft natuurlijk veel blessureleed gekend en het is mooi dat hij weer een beetje vooruit kan kijken. Het zou misschien goed voor hem zijn als hij nog een heel seizoen bij Excelsior kan draaien. Hij kan daar in ieder geval voorlopig niet meer stuk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.