Gemeente Amsterdam beschouwt Ajax - Aston Villa als een hoog-risicowedstrijd

door Robin Ridder 31

Bron Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam beschouwt Ajax - Aston Villa als een hoog-risicowedstrijd

door Robin Ridder 31

Bron Gemeente Amsterdam

Laatst geüpdatet

De gemeente Amsterdam heeft het duel tussen Ajax en Aston Villa aangemerkt als een hoog-risicowedstrijd. Dat laat de gemeente namens burgemeester Femke Halsema weten in een brief aan Amsterdamse ondernemers. Om die reden gaan bijvoorbeeld de alcoholbeperkingen in de binnenstad eerder in.

De gemeente Amsterdam verwacht dat er zo'n 3500 supporters van Aston Villa afreizen naar de hoofdstad. Halsema geeft in de brief aan de ondernemers aan dat de Britse supporters een negatieve reputatie hebben in Amsterdam. 'Britse voetbalsupporters kennen een geschiedenis van het veroorzaken van wanordelijkheden op de Wallen. Er is vaak sprake van overmatige inname van verdovende middelen en alcohol. Het verkopen van (grote hoeveelheden) alcohol, soms tegen stuntprijzen, door winkeliers faciliteert dit gedrag', luidt de waarschuwing in de brief van Halsema.

Alcoholbeperkingen in de binnenstad

Alcohol wordt dus gezien als een groot probleem met betrekking tot dit 'wangedrag'. Daarom zullen er donderdag maatregelen worden getroffen door de gemeente Amsterdam. Voor de verkoop van alcohol geldt dus dat dit vanaf 13:00 uur niet meer mag in plaats van 16:00 uur. 'De Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) acht het noodzakelijk om deze beperkingen donderdag a.s. eerder in te laten gaan. Dit omdat de supporters al vanaf het middaguur in de stad verwacht worden.'

Donderdag staat Ajax de eerste ontmoeting te wachten van het tweeluik met Aston Villa in de Conference League. De ploeg van Unai Emery kent een uitstekende vorm en staat op een knappe vierde plek in de Premier League. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Een week later, op donderdag 14 maart, volgt de return in Birmingham. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de kwartfinales van de Conference League.

Ontvang nu 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.