Geelen over het omsmelten van de schaal: 'Directie en staf waren gelijk enthousiast'

door Thijs Zwagerman 10

Bron Pak Schaal Podcast

Geelen over het omsmelten van de schaal: 'Directie en staf waren gelijk enthousiast'

door Thijs Zwagerman 10

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, heeft bij de Pak Schaal Podcast een fraai kijkje achter de schermen gegeven bij de totstandkoming van de omgesmolten kampioenssterren die alle seizoenkaarthouders van Ajax afgelopen zomer ontvingen. Volgens Geelen ontstond het uiteindelijke plan in verschillende fases.

Na het 35ste landskampioenschap in de clubhistorie wilde Ajax zijn seizoenkaarthouders een extra blijk van waardering geven. Voor de fans was het zwaar geweest om zo’n beetje het gehele seizoen niet in het stadion aanwezig te mogen zijn, waardoor Ajax zijn seizoenkaarthouders na de landstitel iets terug wilde geven. ‘Het eerste idee was om voor iedereen een klein kampioensschaaltje te maken’, vertelt Geelen. ‘Alle seizoenkaarthouders zouden dan zo’n schaaltje krijgen, maar zoiets kun je eigenlijk ook al gewoon in de winkel kopen. We wilden iets dat écht alleen voor de fans was, dus dat kleine schaaltje was het toen net niet.’

‘Vervolgens wilden we het mogelijk maken om alle fans langs te laten komen in het stadion en op de foto te laten gaan met de schaal, maar dat zou met alle corona-regels ook lastig te realiseren zijn. Toen zei iemand: eigenlijk moeten we de schaal doorknippen en aan iedereen een stukje geven. Uiteindelijk hebben we dat idee verder uitgedacht.’

Het doorknippen van de schaal werd uiteindelijk vervangen door het omsmelten van de schaal in allemaal kleine kampioenssterren. ‘We bedachten dat het beter was om de schaal om te smelten. Diezelfde avond heb ik gelijk de rest van de directie gebeld. Zij waren direct enthousiast. De technische staf gelukkig ook. Toen hebben we het in actie gezet’, besluit Geelen.

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties