'Feyenoord kiest voor netten in stadion tijdens topper tegen Ajax'

door Bart Veenstra 132

Bron RTV Rijnmond

'Feyenoord kiest voor netten in stadion tijdens topper tegen Ajax'

door Bart Veenstra 132

Bron RTV Rijnmond

Laatst geüpdatet

Feyenoord kiest ervoor om tijdens de aanstaande wedstrijd tegen Ajax de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen in De Kuip. Dat meldt RTV Rijnmond. Zo worden er veiligheidsnetten geplaatst en blijven sommige delen van de tribune mogelijk dicht.

'Dat de netten er gaan komen is zeker, hoe dat eruit gaat zien nog niet', schrijft het Zuid-Hollandse medium. 'Daarover is de club onder andere nog in gesprek met ESPN, de tv-zender die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft. Omdat het nog niet duidelijk is waar de netten komen te hangen, is de kaartverkoop voor het duel nog niet van start gegaan.

Het plaatsen van netten kan ook gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van bepaalde tribunes, zo meldt RTV Rijnmond verder. 'Als er netten rondom het hele veld worden geplaatst kan dat wellicht van invloed zijn op de bezetting van vak Z. Mogelijk is dit vak, dat de gehele lange zijde langs de gracht op de Olympiatribune bevat, niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar voor supporters.'

Bij Supportersvereniging FSV de Feijenoorder heeft men teleurgesteld gereageerd op het nieuws. 'Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten', zegt voorzitter Kees Lau. 'Wij zijn daar helemaal niet voor. Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen.'

Met de netten wil Feyenoord voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid. Het duel tussen Feyenoord en Ajax - dat sowieso geen uitsupporters mee mag nemen - is altijd beladen. Met voormalig Feyenoorder Steven Berghuis in de gelederen bij Ajax zullen de gemoederen bovendien kunnen oplopen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.