#excjaj: Méndez moet fysieke inhaalslag maken

door Finn Dekker 9

#excjaj: Méndez moet fysieke inhaalslag maken

door Finn Dekker 9

Laatst geüpdatet

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de knappe zege op Excelsior door wederom twee goals van Lassina Traoré.

Llansana maakt een goede indruk

Enric Llansana begon vrijdagavond op de plek van Ryan Gravenberch, die bij de selectie van het eerste zit voor De Klassieker. De achttienjarige middenvelder groeide in de wedstrijd. Steeds meer werd Llansana in het spel betrokken door zijn goede spel aan de bal met de drang naar voren. Bovendien won Llansana veel duels van zijn directe tegenstander Rai Vloet, die pas echt van zich liet zien nadat Llansana naar de kant ging. Kortom, een goed tweede optreden bij de beloften.

Timber timmert hard aan de weg

Hij speelde alle wedstrijden de volle negentig minuten: Jurriën Timber. Begin dit seizoen nog als rechtsback, net als vorig seizoen vaak het geval was, maar inmiddels al heel wat weken in het centrum. De verdediger viel vrijdagavond onder meer positief op in balbezit. Timber schuwt niet om in te dribbelen op het juiste moment en heeft wat betreft zijn passing een fijn rechterbeen. Ook hij zakte, net als heel Jong Ajax eigenlijk, in de tweede helft wat in, maar de achttienjarige was over de hele wedstrijd goed voor een ruime voldoende.

Méndez moet fysieke inhaalslag maken

Alex Méndez stond tegen Excelsior voor de tweede keer sinds zijn komst in de basis. Maar net als tegen Go Ahead Eagles werd de Amerikaan al na 45 minuten gewisseld. De aanvallend ingestelde middenvelder kwam weinig in het spel voor. Wanneer de bal bij hem was, had Méndez het lastig tegen de fysiek veel sterkere en grotere linksback. Zijn gebrek aan duelkracht brak hem op. Tot nog toe kan de linkspoot dit niet compenseren met voetballende kwaliteiten, al zie je af en toe wel dat hij technisch veel kan met een bal.

Lang geeft niet thuis

Iemand die in slechte zin opviel was Noa Lang. De linksbuiten was vrij onzichtbaar, in ieder geval te onzichtbaar voor iemand die tussen Jong Ajax en Ajax 1 pendelt. Het is niet dat hij al weken lang onvoldoendes scoort, maar er zit meer in het vat. Er kwam vrijdag weinig dreiging van zijn kant. Zijn corner werd verzilverd door Jurgen Ekkelenkamp, dus mocht hij er weer een assist bijschrijven. Toch lijkt Lang in een kleine vormdip te steken, iets wat je aan zijn houding afleest. Zijn tweede gele en dus rode kaart was dan ook tekenend voor zijn wedstrijd.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties