Eredivisie vanaf volgende week weer te zien op Japanse televisie

door Bart Veenstra 21

Bron Voetbal International

Eredivisie vanaf volgende week weer te zien op Japanse televisie

door Bart Veenstra 21

Bron Voetbal International

De Eredivisie is de komende anderhalf jaar live te zien in Japan. Dat meldt Voetbal International vrijdagochtend. De betaalzender FujiTV heeft de rechten verworven om tot en met het komende seizoen wedstrijden van Nederlandse bodem live uit te zenden.

Zodoende keert de Eredivisie na een afwezigheid van drieënhalf jaar terug op de tv in Japan. FujiTV had tussen 2016 en 2020 ook al de rechten in handen. In het nieuwe contract, dat vanaf volgende week vrijdag ingaat, staat dat FujiTV maximaal 156 wedstrijden uit de Eredivisie mag uitzenden. Het is niet bekend wat voor bedrag er met de deal gemoeid is.

Op dit moment spelen er zes spelers uit Japan in de Eredivisie. Dat zijn: Yukinari Sugawara (AZ), Ayase Ueda (Feyenoord), Koki Ogawa, Kodai Sano (beiden NEC), Koki Saito en Shunsuke Mito (beiden Sparta Rotterdam). Vanaf volgende week kan men in Japan dus naar de prestaties kijken van de voetballers uit het Aziatische land.

Ajax in Japan

Ajax had eerder een samenwerkingsverband met het Japanse Sagan Tosu. Volgens Ajax was die samenwerking succesvol, al ligt de focus nu elders. 'Wij zijn geen Manchester United of Real Madrid', zei commercieel directeur Menno Geelen in februari 2023. 'Japan blijft echter interessant en we hebben er goede ingangen nu, maar we kunnen niet een paar honderd man vrij maken om continu overal ter wereld te zijn. Ajax is bovendien niet overal goed zichtbaar op televisie. Daarom kiezen we een paar specifieke landen en steden. Waar we echt wat kunnen uitrichten. En waar voetbal en commercie elkaar kunnen versterken.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.