Elfrink: 'Als ik de leiding van Ajax was, zou ik eerder voor een zekerheidje gaan'

door Jari Perridon 39

Bron Algemeen Dagblad

Elfrink: 'Als ik de leiding van Ajax was, zou ik eerder voor een zekerheidje gaan'

door Jari Perridon 39

Bron Algemeen Dagblad

Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad, denkt niet dat Patrick Kluivert een goede kandidaat is voor het trainerschap bij Ajax. Dit laat hij weten in de AD voetbalpodcast van dinsdag ochtend. Op Maandagavond zat Kluivert bij Rondo. Daar liet de oud-voetballer weten dat hij zichzelf geschikt genoeg vindt om het hoofdtrainerschap bij de Amsterdammers op zich te nemen.

'Het lijkt mij nou niet direct een aanbeveling om trainer van Ajax te worden', laat Elfrink weten na het horen van het cv van Kluivert. 'Ik ken hem eigenlijk niet zo heel erg goed als trainer. Ik heb niet echt veel van hem gezien. Hij heeft ook niet echt lang in de Eredivisie gewerkt, toch?'

'Na een seizoen waarin zoveel mis is gegaan, verwacht je eigenlijk toch een naam die meer zekerheid met zich meebrengt', aldus Elfrink, die niet denkt dat Kluivert op voorhand een naam is die zekerheid met zich meebrengt. 'Als ik de leiding van Ajax was, zou ik eerder voor een zekerheidje gaan in plaats van iemand die op basis van sentiment bij de club past.'

Trainerscarrière Kluivert

Na zijn carrière ging Kluivert aan de slag als spitsentrainer voor onder andere AZ en NEC. Vervolgens trainde hij nog een periode de belofteploeg van FC Twente. Kluivert is daarna een periode assistent-trainer geweest van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, waarna hij aan de slag ging als trainer van Curaçao. Een aantal jaar later werd de oud-spits sportief directeur bij Paris Saint-Germain en bekleedde hij de functie van hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona.

Aan het begin van dit seizoen ging Kluivert als trainer aan de slag bij het Turkse Adana Demirspor. Bij die club stond Kluivert twintig wedstrijden voor de groep, om vervolgens zijn contract bij de club te laten ontbinden. De reden van deze breuk was dat zowel de club als Kluivert zelf niet aan bepaalde verwachtingen konden voldoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.