Duitsland wint zonder Younes van Australië

door Bart Veenstra 34

Duitsland heeft zijn eerste wedstrijd op de Confederations Cup nipt gewonnen van Australië. Ajacied Amin Younes begon op de bank en bleef daar negentig minuten lang op zitten. De linksbuiten zag zijn land met 2-3 winnen van de Australiërs.

Die Mannschaft had niet lang nodig om de score te openen. Via Lars Stindl werd het 1-0 voor de Duitsers, waarmee het duel een makkelijke leek te worden. Toch kwam Australië voor rust nog op gelijke hoogte via Tom Rogic. In de laatste minuut van het eerste bedrijf schoot Julian Draxler Duitsland echter alsnog met een voorsprong de rust in.

Na rust leek er vervolgens niets meer aan de hand voor Duitsland. Helemaal nadat Leon Goretzka het verschil verdubbelde in minuut 48. Maar opnieuw kwam de Australië terug in de wedstrijd, ditmaal door een doelpunt van Tomi Juric. De aansluitingstreffer mocht uiteindelijk niet baten, aangezien er na de 2-3 niet meer werd gescoord.

Opstelling Australië: Ryan; Degenek, Sainsbury, Wright; Luongo (Kruse 46'), Milligan; Leckie, Mooy, Rogic (Troisi 71'), Behich; Juric (Cahill 87').
Wissels Australië: Gersbach, Cahill, McGowan, Kruse, MacClaren, Langerak, Troisi, Jeggo, Hrustic, Vukovic, McGowan, Irvine.

Opstelling Duitsland: Leno; Kimmich, Mustafi, Rüdiger, Hector; Rudy, Draxler, Goretzka, Brandt (Suele 63'), Stindl (Can 78'), Wagner (Werner 58')
Wissels Duitsland: Trapp, Ginter, Plattenhardt, Henrichs, Demirbay, Werner, Can, Sule, Sane, Ter Stegen, Demme, Younes.

0-1 Stindl (6')
1-1 Rogic (41')
1-2 Draxler pen. (45')
1-3 Goretzka (48')
2-3 Juric (58')

- Met Amin Younes kent de Duitse selectie één Ajacied. De buitenspeler maakte recentelijk zijn debuut tegen Denemarken (1-1) en in het WK-kwalificatieduel met San Marino (7-0) wist hij te scoren.