Drie relschoppers ontvangen celstraf voor ongeregeldheden na Klassieker

door Jon van Dam 18

Bron NU.nl

Drie relschoppers ontvangen celstraf voor ongeregeldheden na Klassieker

door Jon van Dam 18

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Drie relschoppers hebben van de rechter een celstraf gegeven naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van Ajax - Feyenoord, afgelopen september. Dat meldt nu.nl. Twee relschoppers kregen tot drie maanden celstraf, de derde persoon ontving vier maanden cel.

Naast de celstraffen hebben de mannen van 21, 27 en 32 jaar ook een gebiedsverbod gekregen rondom de Johan Cruijff ArenA. Vanwege het mishandelen van een agent moet een van de daders ook nog een schadevergoeding van 450 euro betalen aan een gewond geraakte agent. De 'supporters' werden door het OM beschuldigd van geweldpleging jegens de politie.

Twee weken terug werden de relschoppers aangehouden door de politie, sindsdien zat het trio vast. Nu de straffen zijn uitgedeeld, zijn de mannen vrijgelaten om hun straf op een later moment uit te zitten. Ze gaven alledrie toe stenen en andere voorwerpen te hebben gegooid naar de politie rondom het stadion. Ook betuigden ze spijt volgens het medium.

Eis OM niet ingewilligd 

Het Openbaar Ministerie had in eerste instantie zes maanden cel en een vijfjarig gebiedsverbod geëist tegen het drietal. Uiteindelijk gaf de rechtbank geen gehoor aan de eis. De officier van justitie was van mening dat er fors geweld is gebruikt tegen de politie. 'Het kan niet zo zijn dat ouders met kinderen niet meer naar Ajax durven gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.