Dick Schreuder begreep uitbarsting van broer Alfred: 'Hij heeft er zijn redenen voor'

door Thijs Zwagerman 16

Bron VoetbalPrimeur

Dick Schreuder begreep uitbarsting van broer Alfred: 'Hij heeft er zijn redenen voor'

door Thijs Zwagerman 16

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Dick Schreuder, de broer van Alfred Schreuder, heeft begrip voor de recentelijke uitbarsting van de Ajax-trainer richting de pers. Op een persconferentie beet Alfred opvallend fel van zich af en dat had broer Dick ook niet verwacht.

Toch begrijpt de trainer van PEC Zwolle de uitbarsting van zijn broer wel. ‘Ik kan wel begrijpen dat hij dat doet. Dit keer was het naar buiten toe, maar dit soort uitbarstingen gebeuren denk ik wekelijks. Ook bij andere trainers en andere clubs. Er is intern altijd een gezonde spanning om beter van elkaar te worden’, stelt Dick Schreuder in gesprek met VoetbalPrimeur.

Alfred Schreuder haalde zijn gram na een overwinning op Excelsior. Dick keek deze wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA en zag na afloop via een TV-scherm in het stadion hoe zijn broer fel tekeerging tegen de aanwezige pers. ‘Als hij op dat moment vindt dat hij dat moet doen, dan moet hij dat doen. Hij heeft er zijn redenen voor en hij moet er natuurlijk dagelijks mee dealen. Ik zie het dan van buitenaf en heb er dan een ander gevoel bij. Ik dacht: hmm, oké… Natuurlijk wist ik dat hij geïrriteerd was, maar ik wist niet dat hij er op zo’n manier iets van zou zeggen.’

'Pers schrijft onwaarheden'

In zijn uithaal naar de pers beschuldigde Schreuder journalisten ervan onwaarheden over hem en Ajax te schrijven. ‘Er wordt vanuit bepaalde hoeken aan stemmingmakerij gedaan en dat is onacceptabel. De pers schrijft onwaarheden’, zei de Ajax-trainer onder meer.

Denk jij dat Ajax de koppositie weer pakt tegen Vitesse door met 3-0 te winnen? Zet in en verdien 8,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.