'Delgado keert terug naar Ecuador; Ajax licht koopoptie niet'

door Timo Suur 42

Bron Tyc Sports

'Delgado keert terug naar Ecuador; Ajax licht koopoptie niet'

door Timo Suur 42

Bron Tyc Sports

Laatst geüpdatet

Patrickson Delgado keert na dit seizoen weer terug naar Independiente del Valle, zo schrijft César Luis Merlo op Twitter. De journalist van onder meer TyCSports meldt dat Ajax de club uit Ecuador al op de hoogte heeft gebracht van de beslissing en zodoende keert hij na dit seizoen weer terug naar zijn geboorteland.

Ajax huurde Delgado sinds januari 2022 van Independiente del Valle. De Amsterdammers hadden een optie tot koop van 2,5 miljoen euro in de verbintenis opgenomen, maar na anderhalf jaarkomt er een einde aan het avontuur van de Ecuadoriaan in de hoofdstad. De negentienjarige keert na dit seizoen weer terug naar zijn geboorteland, want Ajax heeft besloten om de koopoptie in het contract van Delgado niet te lichten.

De middenvelder kwam dit seizoen in veertien wedstrijden in actie namens Jong Ajax en maakte hierin geen enkel doelpunten. Daarnaast kon de Ecuadoriaan niet rekenen op een vaste basisplaats bij de beloftenploeg. Hij kwam slechts tot 376 speelminuten. In anderhalf jaar tijd kwam hij in totaal 22 keer uit voor Jong Ajax, maar wist in deze hele periode geen enkele keer het net te vinden.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.