'De Lang wordt bij Ajax gepromoveerd van hoofd scouting tot technisch manager'

door Timo Suur 573

Bron Voetbal International

'De Lang wordt bij Ajax gepromoveerd van hoofd scouting tot technisch manager'

door Timo Suur 573

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kelvin de Lang wordt bij Ajax naar alle waarschijnlijkheid gepromoveerd naar de rol van technisch manager, zo meldt Voetbal International zaterdagochtend. Het hoofd scouting werd na het ontslag van Sven Mislintat naar voren geschoven als technisch aanspreekpunt tijdens de winterse transferperiode en deze rol gaat hij binnenkort definitief op zich nemen.

De Lang moet samen met directeur voetbal Marijn Beuker, ondersteund door voetbalcommissaris Danny Blind en technisch adviseur Louis van Gaal, Ajax door 'een pittige transferzomer' gaan helpen. 'Het voornemen van de club is om het huidige hoofd scouting te promoveren naar de rol van technisch manager', schrijft Voetbal International. De Lang heeft in de afgelopen tijd indruk gemaakt als technisch aanspreekpunt. Zo verhuurde hij onder meer Georges Mikautadze aan FC Metz, vertolkte hij een belangrijke rol bij de komst van Jordan Henderson en wist hij het contract van Jorrel Hato na lange onderhandelingen open te breken en te verlengen. Ook werden Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim teruggehaald naar Ajax door De Lang.

Er werden door Ajax op de achtergrond gesprekken gevoerd met de Duitser Christopher Vivell om de nieuwe directeur transfers te worden, maar na de schorsing van Alex Kroes wegens vermeend handelen met voorkennis is de komst van Vivell van de baan. Uiteindelijk is de clubleiding tot de beslissing gekomen om De Lang te promoveren naar de rol van technisch manager, nadat hij eerder al in beeld was als directeur transfers. Dit betekent wel dat de club op zoek moet naar een nieuwe hoofd scouting.

'Zoektocht naar nieuwe trainer heeft hoogste prioriteit bij Ajax, ook gesprekken met meerdere spelers'

De zoektocht naar een nieuwe trainer heeft op dit moment de hoogste prioriteit bij Ajax volgens Voetbal International. Dit valt voornamelijk in het takenpakket van Beuker, maar de gesprekken met spelers behoren wel tot de taken van De Lang als nieuwe technisch manager. Zo is Ajax in gesprek met Kristian Hlynsson over een nieuw contract en de club staat ook open voor een contractverlenging van Devyne Rensch, want zijn verbintenis loopt tot de zomer van 2025. Als beide partijen niet tot een overeenkomst komen, wordt aankomende zomer als 'een logisch verkoopmoment' gezien voor Rensch. Het is ten slotte nog onduidelijk of Ar'Jany Martha na dit seizoen nog bij Ajax speelt, want zijn contract loopt komende zomer af en er is nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.