De Jong sprak Eriksen over terugkeer naar Ajax: 'Dan zegt hij: nee, ik zit hier nu wel goed'

door Brent Tomassen 63

Bron Viaplay

De Jong sprak Eriksen over terugkeer naar Ajax: 'Dan zegt hij: nee, ik zit hier nu wel goed'

door Brent Tomassen 63

Bron Viaplay

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen lijkt op korte termijn niet terug te keren bij Ajax, zo stelt Siem de Jong. De afgelopen tijd verschenen in verschillende media geruchten dat de Amsterdammers een serieuze poging zouden willen wagen om de Deen terug te halen naar Nederland.

'Ik spreek hem weleens. Dan maak ik de grap: kom eens terug naar Ajax. Dan zegt hij: nee, ik zit hier nu wel goed, vertelt De Jong bij Viaplay over de geruchten rondom zijn oud-teamgenoot bij Ajax. 'Er zijn fases geweest waarin hij redelijk veel gespeeld heeft en belangrijk is geweest, maar daarna weer een tijd niet. Het is jammer dat hij nu wat minder speelt.'

Eriksen vertrok in augustus 2013 bij Ajax en koos voor een avontuur bij Tottenham Hotspur. Met de club uit Noord-Londen bereikte hij in 2019 de finale van de Champions League, ten koste van zijn oude liefde. De eindstrijd ging uiteindelijk met 2-0 verloren. Na periodes bij Internazionale en Brentford streek de middenvelder in 2022 neer bij Manchester United.

De Jong is naast analist bij Viaplay in 2023 begonnen aan een opleidingstraject bij Ajax. Naast De Jong volgen Ricardo van Rhijn, Daniël de Ridder en Kelly Zeeman een vergelijkbaar traject. De Jong vertelde recentelijk dat hij zich nog aan het oriënteren is op welke functie hij graag zou willen bekleden in de toekomst.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

'TV-aanbieder voor het F1-seizoen': https://www.f1maximaal.nl/f1-live-kijken

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.