De Boer vol lof over Hlynnson: 'Hij beheerst heel veel basisprincipes op een hoog niveau'

door Brent Tomassen 130

Bron #DoneDeal

De Boer vol lof over Hlynnson: 'Hij beheerst heel veel basisprincipes op een hoog niveau'

door Brent Tomassen 130

Bron #DoneDeal

Ronald de Boer voorziet een mooie toekomst voor Kristian Hlynsson. De oud-Ajacied maakte de twintigjarige IJslander als jeugdtrainer mee tijdens zijn eerste stappen op De Toekomst en verwacht veel van de dit seizoen doorgebroken Ajacied.

'In mijn ogen heeft hij heel veel potentieel, omdat hij een heel intelligente speler is die weet wat hij wel en niet kan', begint De Boer in de #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur. 'Hij beheerst heel veel basisprincipes op een hoog niveau: een goed schot, goede aannames, een goede awareness, goed in de zestien, scorend vermogen.' De oud-Ajacied maakte als jeugdtrainer de ontwikkeling van de IJslander van dichtbij mee.

'Ik heb het gevoel dat als hij fysiek een jaartje verder is, Ajax heel veel plezier aan hem gaat beleven'

De Boer stelt het knap te vinden dat Hlynsson zich in een voor hem 'Ajax-onwaardig elftal' goed staande weet te houden. 'Ik heb de lat bij hem behoorlijk hoog liggen. Ik heb het gevoel dat als hij fysiek een jaartje verder is, Ajax heel veel plezier aan hem gaat beleven.' Uiteindelijk zal Ajax, volgens De Boer, een groot bedrag voor Hlynsson ontvangen in de toekomst.

De middenvelder annex aanvaller van weleer maakte Hlynsson zoals gezegd vanaf zijn komst naar Amsterdam van dichtbij mee. Hij vertelt dat de lichtvoetige Scandinaviër in het begin nogal timide was. 'Ik vind dat hij het snel oppakt qua mondigheid. Het is totaal niet vergelijkbaar met de Amsterdamse jongens, maar hij bijt wel van zich af. Uiteindelijk praat je natuurlijk met je voeten, daar dwing je respect mee af.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.