Clement: 'Voetballen bij Ajax opvoeding op zich'

door Bart Veenstra 0

Clement: 'Voetballen bij Ajax opvoeding op zich'

door Bart Veenstra 0

Laatst geüpdatet

Voor voormalig Ajax-speler Pelle Clement is het duel tussen PEC Zwolle en Ajax van vrijdagavond extra bijzonder. De multifunctionele middenvelder speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax en maakte zelfs minuten in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

Echt doorbreken deed Clement niet in de hoofdstad. Om die reden vertrok hij in de zomer van 2017 naar het Engelse Reading en sinds januari van dit kalenderjaar speelt hij voor PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion wacht vrijdagavond het thuisduel met Ajax. 'Het is de club waar ik elf jaar gespeeld heb en grotendeels opgegroeid ben. Voetballen in de jeugd van Ajax is eigenlijk een opvoeding op zich, een soort tweede opvoeding naast die van m'n ouders. Daar heb ik goede herinneringen aan, dus dan is het leuk om Ajax hier te ontvangen', zegt Clement tegenover De Peperbus.

Clement kent persoonlijk niet veel spelers uit het huidige eerste elftal van Ajax. Ja, hij kent Noussair Mazraoui met wie hij in de jeugdopleiding speelde. 'En ik ken natuurlijk nog wel een aantal mensen uit de begeleiding, ook leuk om hen weer te zien. Een paar vrienden van mij zijn échte Ajax-fans, dus daar krijg ik vooraf de nodige berichtjes van. Het hele plaatje maakt dat ik er naar uitkijk. Maar als je eenmaal aan het voetballen bent, vergeet je dat en wil je alleen maar het beste voor je eigen ploeg.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties