Cateringmanager Johan Cruijff ArenA: 'Iedere bezoeker moet een VIP-beleving ervaren'

door Brent Tomassen 57

Bron Johan Cruijff ArenA

Cateringmanager Johan Cruijff ArenA: 'Iedere bezoeker moet een VIP-beleving ervaren'

door Brent Tomassen 57

Bron Johan Cruijff ArenA

Laatst geüpdatet

Josine Rienks is al sinds 1998 actief als medewerker van de Johan Cruijff ArenA en sinds 2020 werkt ze als Cateringmanager in het stadion van Ajax. Binnen haar functie is ze verantwoordelijk voor een goede samenwerking met cateraars om zo een optimale fanbeleving te creëren.

Rienks werkt sinds augustus 1998 in de, toen nog, Amsterdam ArenA. Eerst als steward en later mocht ze te werk gaan bij uit- en thuiswedstrijden, business events en trainingen van het Nederlands Elftal en Europese clubs. 'Tijdens die periode ben ik in contact gekomen met de commerciële afdeling', vertelt ze op de website van de Johan Cruijff ArenA.

in juni 2003 werd Rienks Management Assistent Commerciële Zaken in het stadion en anno 2022 heeft ze al meerdere functies bekleed, waardoor Rienks inmiddels niet meer is weg te denken uit het team van de Johan Cruijff ArenA. Als Cateringmanager is ze verantwoordelijk voor de samenwerking met cateraars en cateringpartners als Coca Cola en Heineken. Rienks regelt de directie onderhandelingen en de contracten met deze partijen en zorgt er samen met haar team voor dat alle gemaakte afspraken goed worden uitgevoerd. 'Wat wordt er geserveerd of verkocht in het stadion, hoe wordt dat gedaan en tegen welke prijs wordt het verkocht en alle randvoorwaarden die daarbij komen kijken', legt Rienks uit.

Het meest bijzondere aan haar werk vindt Rienks de fanbeleving bij alle bezoekers van de Johan Cruijff ArenA. 'Geen dag is hetzelfde in de ArenA en de catering vormt een belangrijk onderdeel van de fanbeleving in het stadion. Het is mooi daar een bijdrage aan te kunnen leveren voor zowel de bezoekers als de partners.' Deze beleving wil Rienks niet alleen verbeteren met eten en drinken, maar ook op de tribune moet het voor de bezoekers een mooie ervaring zijn. 'Niet alleen de bezoekers in het hoofdgebouw moeten een VIP-beleving ervaren. Ook de bezoekers op de tribune. Iedere bezoeker op z’n eigen manier.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.