Burgemeesters willen vergunning van clubs voor elke voetbalwedstrijd

door Bart Veenstra 33

Bron De Telegraaf

Burgemeesters willen vergunning van clubs voor elke voetbalwedstrijd

door Bart Veenstra 33

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Burgemeesters die een betaald voetbalorganisatie in hun gemeente hebben, willen dat de clubs in het vervolg voor elke wedstrijd van die club vooraf aan vergunning aanvragen. Dat meldt onder meer De Telegraaf vrijdagochtend.

In zo'n vergunning moet beschreven staan wat het risicoprofiel van de wedstrijd is en hoe de veiligheid is geregeld, zo schrijft de krant. Afhankelijk van het risicoprofiel moet qua veiligheid worden beschreven hoe fouillering en schouw in het stadion zijn geregeld, hoe de kaartverkoop is georganiseerd, hoe het handhavingsbeleid eruit ziet, hoe een eventuele ontruiming van het stadion in zijn werk gaat en hoe er wordt omgegaan met supporters.

Steeds meer ordeverstoringen rondom wedstrijden in betaald voetbal

Clubs die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden, kunnen rekenen op een straf. Deze straffen kunnen variëren van een waarschuwing bij de eerste keer tot een dwangsom of het spelen van wedstrijden zonder supporters bij herhaaldelijke overtredingen. Als uitsupporters zich als groep misdragen moet hun club de volgende keer of keren met minder of helemaal zonder publiek spelen, zo valt te lezen.

De burgemeesters van de voetbalgemeenten hebben een landelijk handelingskader opgesteld. Dit is gemaakt om tot een meer uniforme lijn in de aanpak van voetbalgeweld te komen. 'De burgemeesters constateren dat ordeverstoringen rondom voetbalwedstrijden na de coronacrisis een steeds vaker voorkomend verschijnsel zijn geworden', zegt burgemeester Paul Depla van Breda.

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.