Burgemeester Den Bosch wil bekerduel met Ajax niet verbieden: 'Insteek is een voetbalfeest'

door Bart Veenstra 17

Bron Brabants Dagblad

Burgemeester Den Bosch wil bekerduel met Ajax niet verbieden: 'Insteek is een voetbalfeest'

door Bart Veenstra 17

Bron Brabants Dagblad

Laatst geüpdatet

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch gaat het bekerduel tussen FC Den Bosch en Ajax op woensdag 11 januari niet verbieden. Dat meldt het Brabants Dagblad. De burgemeester van de stad uit Noord-Brabant blijft wel ongelukkig met het late tijdstip van de wedstrijd (21.00 uur), maar wil het 'voetbalfeest' niet verpesten.

Enkele weken geleden diende Mikkers samen met de politie bij de KNVB een verzoek in om de wedstrijd om 19.00 uur te laten beginnen. Dit had vooral met veiligheidsredenen te maken. Ook FC Den Bosch wilde het duel laten vervroegen, zodat ook de jongste supporters de wedstrijd live kunnen bijwonen.

De KNVB liet deze week echter weten dat de aftrap van de wedstrijd op 21.00 uur blijft staan. De nationale voetbalbond kon geen clubs vinden die op 11 januari van tijdstip wilden ruilen met FC Den Bosch. Daarnaast wil betaalzender ESPN per se om 21.00 uur een wedstrijd uitzenden en dus blijft het duel in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tussen FC Den Bosch en Ajax 'gewoon' op 21.00 uur staan.

Mikkers had vervolgens de optie om het bekerduel te verbieden, maar daar zag hij uiteindelijk vanaf. 'Dan zou de KNVB de wedstrijd verplaatsen naar neutraal terrein. Of reglementair besluiten dat Ajax de wedstrijd met 1-0 heeft gewonnen. Dan heb ik dus geen keuze, want ik wil de club en onze stad deze mooie wedstrijd niet ontnemen.'

Bekerduel met Ajax moet een voetbalfeest worden

Voor het bekerduel met FC Den Bosch zijn er zo'n zeshonderd plaatsen voor meegereisde supporters van Ajax. Zij zijn verplicht gebruik te maken van een combiregeling, wat inhoudt dat zij gezamenlijk via Amsterdam naar Den Bosch moeten reizen. Voor Mikkels is er nog geen reden om supporters van Ajax uit het stadion te weren. 'We houden het wel permanent in de gaten. Maar de insteek is en blijft een voetbalfeest. En ja, het zou helemaal mooi zijn als FC Den Bosch wint.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.