'Brobbey staat op de lijst bij Manchester United; transfer deze winter onbespreekbaar'

door Timo Suur 374

Bron Florian Plettenberg

'Brobbey staat op de lijst bij Manchester United; transfer deze winter onbespreekbaar'

door Timo Suur 374

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey staat nog altijd op de lijst bij Manchester United, zo meldt Florian Plettenberg op X. In de zomer was de club van Erik ten Hag al concreet voor de spits, maar een transfer kwam er destijds niet van. Een vertrek van Brobbey is ook deze winter onbespreekbaar voor Ajax.

Het contact tussen Ajax, Brobbey en Manchester United is sinds afgelopen zomer nooit verbroken. Afgelopen zomer hadden de Engelsen al verregaande interesse in de diensten van de spits, maar een transfer was nooit dichtbij. Vanuit beide kampen is er nog altijd veel respect voor elkaar.

Er bestaat een mogelijkheid dat Manchester United in de zomer weer concreet in de markt is voor Brobbey als Ten Hag aanblijft als trainer van de Engelse topclub. De oefenmeester had het idee om Brobbey deze winter al vast te leggen, maar een transfer is voor Ajax onbespreekbaar en dus lijkt de zomer de eerstvolgende mogelijkheid te zijn voor een overstap. Naast Brobbey staat ook Joshua Zirkzee op de lijst als potentiële versterking voor de aanval van Manchester United.

Brobbey draait uitstekend seizoen bij Ajax

Brobbey kreeg aan het begin van dit seizoen regelmatig kritiek te verduren van onder anderen Marco van Basten en bondscoach Ronald Koeman, maar inmiddels heeft de spits zijn draai gevonden in de spitspositie. De 21-jarige aanvaller is dit seizoen tot nu toe goed voor dertien doelpunten en vier assists in 25 wedstrijden en dit heeft dus de aandacht getrokken van Manchester United. Brobbey staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.