Brobbey mogelijk speciale debutant, Oranje staat vooraf stil bij overlijden Schrijvers

door Davy Lo 14

Brobbey mogelijk speciale debutant, Oranje staat vooraf stil bij overlijden Schrijvers

door Davy Lo 14

Laatst geüpdatet

Voetbal International blikt met een aantal statistieken vooruit op de wedstrijd tegen België. Zo kan Brian Brobbey debutant 792 in Oranje worden en de vijftigste onder Louis van Gaal. Daarnaast wordt er voorafgaand aan het duel met de zuiderburen stilgestaan bij het overlijden van Piet Schrijvers.

Nederland-België is naast de laatste wedstrijd in de Nations League-poule ook de uitzwaaiwedstrijd richting het WK in Qatar. Nederland staat drie punten voor en heeft qua doelsaldo een goede uitgangspositie, bovendien wist Oranje van de laatste acht uitzwaaiduels er slechts twee niet te winnen.

Een mooie dag voor Brobbey?

Louis van Gaal gaat deze wedstrijd gedwongen in met de nodige veranderingen. Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn er niet bij. Als vervangers werden Ryan Gravenberch en Brian Brobbey bij de selectie gehaald. Laatstgenoemde kan zijn haasje krijgen als hij minuten mag gaan maken in de hoofdmacht. Bij een eventueel debuut wordt hij de 792ste speler, of 793ste als Andries Noppert eerder dan hij minuten krijgt, ooit in Oranje en de 50ste of 51ste onder Van Gaal.

Een legende herdenken

Naast de mooie mijlpaal die de Ajax-spits kan bereiken, wordt er ook stilgestaan bij oud-Ajax doelman Piet Schrijvers, die op 7 september op 75-jarige leeftijd overleed. De Beer van de Meer verloor twee WK-finales. In 1974 was West-Duitsland te sterk en in 1978 ging Argentinië er met de winst vandoor. Bij beide wedstrijden was de doelman wissel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.