Brobbey liet zich niet vallen in aanloop naar 0-1: 'Gretig op mijn goals'

door Jesse ter Haar 23

Bron ESPN

Bron ESPN

Brian Brobbey is blij met de 1-2 uitzege van Ajax op NEC, zo laat hij blijken in gesprek met ESPN. De aanvaller was belangrijk door het belangrijkste gedeelte van de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, waarna Kristian Hlynsson kon binnenwerken.

'Ik wilde wegdraaien, maar die verdediger hield me heel lang vast', blikt hij terug op de genoemde goal. 'Uiteindelijk lukte het me en wilde ik eigenlijk zelf schieten, maar ik zag Kris daar ook staan. Het was een mooie goal. Ik denk dat ik goed wegdraaide en hem goed op Kris gaf.' Waarom hij zich niet liet vallen na het overduidelijke vasthouden van Bram Nuytinck? 'Ik ben gretig op mijn goals.'

Uiteindelijk moesten de Ajacieden er nog vol voor gaan om de drie punten over de streep te trekken. Brobbey is van mening dat de Amsterdammers de wedstrijd eerder over de streep hadden kunnen trekken. 'In de eerste helft kwamen we er op momenten goed doorheen met veel kansen. In de tweede helft hebben we ook kansen gecreëerd, maar we moesten gewoon meer scoren.'

Ajax kwam zondag met een buitengewoon jong elftal voor de dag. De ploeg kende slechts twee spelers met een leeftijd van ouder dan 22 en dat waren leeftijdsgenoten Steven Berghuis en Steven Bergwijn. 'Bergwijn en Berghuis zijn de oudjes van ons team', aldus een goedlachse Brobbey, die zichzelf nog niet tot de oudjes schaart. 'Ik niet, want ik ben pas 21 en binnenkort 22. Ik blijf nog jong.'

RKC Waalwijk - Ajax

Wat voor Ajax volgt, is het uitspelen van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers verdedigen een 2-3 voorsprong en doen dat vanaf de 85ste minuut. In die minuut werd de wedstrijd eerder gestaakt nadat Brobbey in botsing kwam met doelman Etienne Vaessen. De aanvaller van Ajax heeft er zin in. 'Zeker weten. Tien minuten knallen.'