Brobbey kijkt vooruit: 'We moeten als één team blijven strijden en kijken waar we eindigen'

door NielsOpdam 30

Bron NOS

Brobbey kijkt vooruit: 'We moeten als één team blijven strijden en kijken waar we eindigen'

door NielsOpdam 30

Bron NOS

Brian Brobbey vindt dat Ajax in de komende periode als één team moet blijven strijden, zo vertelt de spits van de Amsterdammers aan de NOS. Ajax verloor zondag met 2-0 op bezoek bij AZ. Het elftal van John van 't Schip zit in een mindere fase en moet daar zo snel mogelijk uitkomen, vindt Brobbey.

'Het is natuurlijk vervelend dat we verliezen', reageert de aanvaller van de Amsterdamse club na de nederlaag in Alkmaar. Voor Brobbey was het zelf een lastige wedstrijd. Hij kreeg in de slotfase pas echte mogelijkheden. 'Ik ben vandaag (zondag, red.) niet heel vaak voor het doel geweest.' Of dat ook komt door het ontbreken van Steven Berghuis en Steven Bergwijn? 'Dat zijn natuurlijk twee belangrijke spelers voor ons, dus ik denk wel dat we ze missen.'

De Amsterdammers zitten in een dip en moeten daar zo snel mogelijk uitkomen. 'We zijn één team, dus we moeten het samen doen', vervolgt Brobbey zijn verhaal. De Ajax-spits krijgt de vraag of de spelers elkaar onderling weleens corrigeren. 'We corrigeren elkaar zeker weten. Nu is het even doodstil in de kleedkamer, omdat je verliest... We moeten als één team blijven strijden en kijken waar we eindigen.' De Ajax-spits wil niet voorspellen waar de ploeg eindigt. 'Ik zou het niet weten. We zien het wel.' Momenteel staat Ajax vijfde met zes punten achterstand op nummer vier AZ.

Van 't Schip: 'Ik ben zeker niet wanhopig, wel bezorgd'

Trainer Van 't Schip vertelde in gesprek met de NOS dat Ajax inderdaad in een mindere fase zit. 'Dat is sinds de wedstrijd tegen PSV het geval. Daar moeten we uitkomen, dat is duidelijk. Daar zijn we in het begin al een keer uitgekomen en dat moeten we nog een keer doen. Ik ben zeker niet wanhopig, maar uiteraard wel bezorgd. We moeten de weg omhoog gaan vinden', vertelde de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.