Brobbey blij met speeltijd: 'Heel lekker, dan kom je in je ritme'

door Jesse ter Haar 79

Bron ESPN

Brobbey blij met speeltijd: 'Heel lekker, dan kom je in je ritme'

door Jesse ter Haar 79

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is blij dat hij zondagmiddag belangrijk heeft kunnen zijn voor Ajax, zo laat hij blijken in gesprek met ESPN. De spits was op een belangrijk moment trefzeker tegen FC Utrecht en gaat er - ondanks pijn aan zijn enkel - vanuit dat hij er tegen FC Twente weer bij is.

Het toptalent van Ajax zit steeds beter in zijn vel. Hij maakt veel speelminuten namens de Amsterdammers en scoorde zondag voor de tweede keer op rij. Het levert hem na afloop van FC Utrecht-thuis een goed gevoel op. 'Ik ben toch belangrijk met een goaltje en we hebben de drie punten.' Dat Brobbey belangrijk kan zijn, zo weet hij zeker, heeft niet in de laatste plaats te maken met zijn speeltijd. 'Het is heel lekker, dan kom je in je ritme', zegt hij.

Het leek Brobbey zondag lange tijd niet gegeven om een doelpunt te maken. Ajax ging slordig met de kansen om en ook de aanvaller zelf liet meerdere malen na om te scoren. Hij werd drie keer gevaarlijk met zijn hoofd, maar tot zijn spijt zag hij het telkens nét verkeerd gaan. Vooral met zijn eerste poging stelde hij zichzelf teleur. 'Heel slecht, heel zacht. De tweede was niet slecht. Niet kijken, gewoon koppen. De derde moest ik aannemen. Ik dacht dat de keeper zou komen.'

De Ajacied kon de wedstrijd tegen FC Utrecht niet uitspelen. Hij hinkelde wat op het veld en blijkt last van zijn enkel te hebben. Toch lijken de alarmbellen niet af te hoeven gaan, want hij verwacht er tegen FC Twente 'gewoon' weer bij te zijn. 'Het doet een klein beetje pijn. Ik ga zo naar de dokter, even kijken wat de schade is', vertelt hij wel.

Strijd met PSV

Tegelijkertijd met Ajax kwam ook PSV in actie. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een gelijkspel en dat kreeg ook Brobbey mee na afloop van de wedstrijd. 'Ik hoorde dat ze 3-3 hadden gespeeld en eerst 1-3 achter stonden. Dus ja, we leven nog', klinkt hij. Volgende week, tijdens de laatste wedstrijd, moet Ajax winnen op bezoek bij FC Twente, terwijl het moet hopen op een nederlaag van PSV tegen AZ.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.