Brandes na maandenlange afwezigheid terug in Jong Ajax-selectie

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Brandes na maandenlange afwezigheid terug in Jong Ajax-selectie

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Julian Brandes maakt vrijdagavond na maandenlange afwezigheid zijn rentree in de selectie van Jong Ajax. De achttienjarige middenvelder ontbrak de voorbije tijd vanwege een blessure, maar is weer fit en kan tegen Willem II zijn eerste officiële minuten van het huidige voetbalseizoen gaan maken.

Met Jong Ajax gaat Brandes vrijdagavond op bezoek bij Willem II en voor de middenvelder is dat nu al een heugelijke gelegenheid. Brandes zat aan het begin van dit seizoen op de bank bij Jong Ajax tegen Roda JC, maar raakte vervolgens geblesseerd en verdween maandenlang uit beeld.

Inmiddels is Brandes weer fit en staat hij voor zijn rentree. De rechtspoot draaide afgelopen zomer een gedeelte van de voorbereiding mee met Ajax 1 en maakte tijdens het trainingskamp in De Lutte ook zijn officieuze debuut in de Ajax-hoofdmacht, maar vervolgens zat Brandes noodgedwongen in de wachtkamer. Een fikse blessure gooide roet in het eten en maakt dat hij momenteel nog altijd wacht op zijn officiële debuut in Jong Ajax.

Kind van de club

Brandes speelt al vanaf zijn achtste voor Ajax en tekende vorig jaar zijn eerste contract bij de Amsterdamse club. Momenteel ligt Brandes tot medio 2025 vast bij Ajax. Afgelopen zomer maakte de middenvelder de stap van Ajax O18 naar Jong Ajax en in de komende maanden hoopt Brandes na zijn blessureleed geleidelijk aan steeds meer minuten voor de beloftenploeg van trainer Dave Vos te maken.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.