Betaald voetbal onderneemt actie voor slachtoffers aardbeving Turkije & Syrië

door BadembaBarrie 7

Bron KNVB

Betaald voetbal onderneemt actie voor slachtoffers aardbeving Turkije & Syrië

door BadembaBarrie 7

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Het betaald voetbal gaat een actie opzetten die oproept tot doneren aan Giro555 voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Syrië en Turkije. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB slaan, in samenwerking met alle clubs en spelers, de handen ineen voor deze actie, zo valt op de site van de voetbalbond te lezen.

De actie kent verschillende elementen. Zo zal er, voorafgaand aan iedere wedstrijd in de bovengenoemde competities, een minuut stilte worden gehouden voor de dodelijke slachtoffers van de aardbeving. Daarbij zal er op alle stadionschermen een oproep verschijnen om te doneren aan Giro555. Die boodschap zal ook door de verscheidene stadionspeakers worden verkondigd. Tot slot zal er komend weekend een videoboodschap verschijnen, waarin diverse spelers uit de drie competities een vergelijkbare oproep zullen doen.

De minuut stilte wordt nu al gehouden. Zowel bij de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden op maandagavond, als voorafgaand aan de KNVB Bekerduels op dinsdag- en woensdagavond werd een minuut stilte gehouden voor eenieder die bij de ramp is omgekomen. Daar gooit het betaald voetbal in de vorm van de oproep om geld aan Giro555 te geven nu dus nog een schepje bovenop.

Aardbeving eiste al bijna 20.000 levens

De verwoesting als gevolg van de aardbeving in Zuid-Oost Turkije is enorm. Verspreid over Turkije en Syrië, dat in het noorden grenst aan het gebied van het epicentrum en zo ook ook flink getroffen is, zijn er al meer dan 19.000 dodelijke slachtoffers gevallen. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de Moment Magnitude Schaal. De schok was zo groot dat er zelfs in Caïro trillingen gevoeld werden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.