Banel trots op debuut in hoofdmacht: 'Een onvergetelijke avond'

door Timo Suur 6

Bron ESPN

Bron ESPN

Jaydon Banel is trots op zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax, zo vertelt de aanvaller in gesprek met ESPN. De aanvaller maakte in de blessuretijd tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) zijn eerste minuten in Ajax 1 en een dag later stond hij alweer op het veld namens Jong Ajax in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (3-3 gelijkspel).

‘Ik ga deze 24 uur zeker niet vergeten', begint Banel zijn verhaal over een hectische twee dagen. 'Gisteren (donderdagavond, red.) mijn debuut gemaakt en vandaag (vrijdagavond, red.) weer een wedstrijd met Jong Ajax. Gisteren was een onvergetelijke avond.'

Banel kreeg dinsdagmiddag te horen dat hij mee mocht met de hoofdmacht naar Frankrijk voor het Europa League-duel met Olympique Marseille. 'Toen werd ik gebeld en pakte ik snel mijn spullen in. Vanaf dat moment ging het snel', aldus de aanvaller. 'Ik stond ineens in een mooi stadion met een prachtige ambiance. Een geweldig publiek natuurlijk en het is een jongensdroom die is uitgekomen.’

'De beste vier minuten van mijn leven'

Het was voor Banel een geweldige ervaring om mee te mogen met de hoofdmacht van Ajax. Hij denkt dat de ploeg trots mag zijn, ondanks de 4-3 nederlaag. ' We hebben wilskracht getoond en het was mooi om vanaf de bank mee te maken', vertelt de jongeling. 'De vier minuten die ik mocht invallen, waren de beste vier minuten van mijn leven. Ik heb daarmee een jongensdroom verwezenlijkt. Dat is mooi.’