Bandé: 'Op de goede weg om mijn topvorm weer te bereiken'

door BartVeenstra 72

Bron Ajax Showtime

Bandé: 'Op de goede weg om mijn topvorm weer te bereiken'

door BartVeenstra 72

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Hassane Bandé hoopt dit seizoen van grote waarde te kunnen zijn voor NK Istra 1961. De Burkinees, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2023, wil terugkeren naar zijn eerdere niveau.

Bandé kende bij Ajax een valse start toen hij in de zomer van 2018 overkwam van KV Mechelen. In een oefenduel met RSC Anderlecht liep hij een gebroken kuitbeen op en bovendien scheurde hij de binnenband van zijn enkel. Vanwege zijn blessure wacht Bandé nog altijd op zijn eerste officiële minuten in Ajax 1, al is het de vraag of dat er ooit nog van gaat komen.

In de afgelopen periode speelde Bandé op huurbasis bij FC Thun en sinds februari van dit jaar verdedigt hij de clubkleuren NK Istra uit Kroatië. Dit seizoen wil de Burkinees zich laten gelden en daar was hij vorige week uitstekend aan begonnen. In de openingswedstrijd tegen NK Hrvatski Dragovoljac was Bandé verantwoordelijk voor twee goals. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan een 3-1 overwinning.

Vanwege zijn goede prestaties in de eerste speelronde behoorde hij voor statistiekenbureau SofaScore tot de beste spelers van de Kroatische competitie. Die lijn wil hij als vanzelfsprekend graag voortzetten in het komende seizoen. 'Ik denk dat ik op de goede weg ben om mijn topvorm weer te bereiken. Dit seizoen wil ik veel doelpunten maken en mijn team helpen. Ik wil mijn oude niveau bereiken en dan kan ik gaan genieten op het veld.'

Heel veel contact met Ajax heeft Bandé naar eigen zeggen niet. 'Ik volg alles wat er rondom Ajax gebeurt op social media, maar ik heb verder geen contact met de club.' Bandé zal in de zomer van 2022 in principe terugkeren bij Ajax, al blijft het de vraag wat de toekomstplannen van de Amsterdamse club met de aanvaller zijn.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties