Babangida vertelt anekdote: 'Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis'

door Thijs Zwagerman 40

Bron Voetbal International

Babangida vertelt anekdote: 'Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis'

door Thijs Zwagerman 40

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Tijjani Babangida is zeer te spreken over Louis van Gaal. Babangida werkte bij Ajax een jaar samen met Van Gaal, die toentertijd trainer van de Amsterdammers was, en vertelt in gesprek met Voetbal International een mooie anekdote uit zijn tijd met Van Gaal.

Babangida, die van 1996 tot 2000 voor Ajax speelde, herinnert zich nog goed dat Van Gaal op een dag ietwat bozig de Ajax-kleedkamer in de toen nog zogeheten Amsterdam ArenA binnenstapte. De Ajax-spelers waren zich aan het omkleden, maar werden door Van Gaal gemaand om mee te komen naar het parkeerdek.

Eenmaal daar liet de veeleisende oefenmeester zien dat alle spelers hun auto netjes hadden geparkeerd, op één speler na. Babangida herinnert zich niet meer om welke speler dit ging, maar wel dat Van Gaal boos was. De trainer foeterde dat de speler die zijn auto niet recht had ingeparkeerd onvoldoende gefocust was en dat Ajax met een dergelijke instelling niet aan een wedstrijd kon beginnen.

Jaren na dato denkt Babangida nog regelmatig aan het bijzondere tafereel dat zich toentertijd met de voltallige Ajax-selectie op het parkeerdek van de ArenA afspeelde. ‘Iedere keer als ik mijn auto parkeer, denk ik nog aan Louis’, besluit de Nigeriaanse aanvaller.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties