Assaidi: 'Betere keuze moeten maken door eerst naar Ajax te gaan'

door Bart Veenstra 46

Bron ESPN

Assaidi: 'Betere keuze moeten maken door eerst naar Ajax te gaan'

door Bart Veenstra 46

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Oussama Assaidi denkt dat hij in 2012 voor Ajax had moeten kiezen. De aanvaller maakte toen een transfer van sc Heerenveen naar Liverpool, maar bij de Engelse topclub wist hij uiteindelijk niet te slagen.

'In de trainingen kon ik makkelijk mee', zegt Assaidi bij ESPN. 'Ik draaide die spelers helemaal dol. Jamie Carragher bijvoorbeeld. Ja, echt. In de Europa League was ik twee keer Man of the Match, maar in de Premier League kreeg ik bijna geen minuten. Hoe moet je het dan laten zien? Achteraf had ik een betere keuze moeten maken door eerst naar Ajax te gaan', spreekt hij zich uit.

Assaidi legt uit dat in de Premier League alles veel sneller gaat. 'De duels zijn harder... Je wordt kort gedekt. In de Eredivisie kun je bij wijze van spreken je veters nog gaan strikken. De Eredivisie wordt elk jaar slechter.'

Bij Liverpool werd Assaidi uiteindelijk verhuurd aan Stoke City. Daarna ging hij spelen bij Al-Ahli. In 2019 besloot hij bij FC Twente zijn carrière te beëindigen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.