AS Voorspelt: 'Ajax heeft vaker vanuit het niets een topwedstrijd gespeeld'

door NielsOpdam 1

Bron Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Ajax heeft vaker vanuit het niets een topwedstrijd gespeeld'

door NielsOpdam 1

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax speelt dinsdagavond de returnwedstrijd in de achtste finale van de Champions League. Het elftal van Erik ten Hag speelt om 21.00 uur een thuiswedstrijd tegen Benfica. De Portugezen staan derde in de nationale competitie, terwijl Ajax nog altijd eerste staat in de Eredivisie. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op deze Europese kraker. Deze keer doen Bart Veenstra, Bas Velzel en Bauke van Elk een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Ajax - Benfica? En waarom?

Bart: 'Ik zei het daags na de heenwedstrijd al: voor mij is het nu echt fifty-fifty tussen Ajax en Benfica. Ajax wordt door menigeen een favorietenrol aangepraat, maar op basis van de laatste weken is het vertrouwen wel ietwat gedaald. Ik denk dat het voor Ajax heel belangrijk is dat de vaste basisspelers gewoon fit zijn. In de afgelopen weken heeft Ajax eigenlijk niet kunnen spelen met de defensie waarmee het zo vaak 'de nul' hield. Als Ten Hag Ajax met zijn favoriete opstelling het veld in kan sturen, zie ik Ajax met 2-1 winnen.

Mochten er toch wat spelers afhaken, kan het ook heel moeizaam worden en moet je er - helaas - niet van raar op staan te kijken als Benfica er met de zege van doorgaat. Ajax zal vermoedelijk zijn normale speelstijl hanteren en voor Benfica is het dan mogelijk ideaal om te spelen vanuit de omschakeling. Ik ben wel benieuwd hoe Ajax zich daar tegen gaat wapenen. Het is echter eerder goed gegaan en Ajax heeft vaker vanuit het niets een topwedstrijd gespeeld, dus laten we hopen op een goede afloop.'

Bas: 'Ajax heeft op het moment niet de vorm. Zeker in de Eredivisie lijkt het erop dat de focus wat lager ligt bij de Amsterdammers. Maar ook Benfica speelt de laatste twee weken niet echt top. Met een krappe overwinning tegen Portimonense en een gelijkspelletje tegen Vizela gaan de Portugezen denk ik ook niet met het meeste vertrouwen richting de ArenA.

Het wordt zo een pot waar een snel doelpunt heel veel kan beslissen. Als Benfica snel op een 1-0 voorsprong komt, dan kan het nog wel eens heel lastig worden. Het gaat er denk ik echt om: wie wil er het meest. Ik durf het niet met volle overtuiging te zeggen, maar ik ga toch voor een 2-1 winst voor Ajax. Als ze het kunnen opbrengen en de motivatie daar is dan ontsnappen ze Benfica denk ik wel. Al kan dat zomaar eens buiten de negentig minuten vallen.'

Bauke: 'Deze returnwedstrijd is als gegoten voor een team als Benfica. Een kat in het nauw dat in de eigen competitie ver onder maat presteert en niks te verliezen heeft in de Champions League. Dit weekend nog met een gelijkspel tegen de nummer veertien van de competitie. SL Benfica gaat doen waar het goed in is: alle troeven op de omschakeling en het constant ontregelen van de tegenstander. Het fanatisme en gefluit dat de Portugezen dinsdag zullen voelen en horen in de Johan Cruijf ArenA zal de ploeg alleen maar meer aanzetten tot het maken van kleine overtredingen en aanstellerig gedrag. Als de ploeg van ten Hag zich hierin laat meeslepen vrees ik een negatief resultaat voor de Amsterdammers. Toch richt ik mij tot een positiever resultaat waarin de belangrijke spelers van Ajax het voortouw moeten nemen.

Het is tijd voor de leiders van Ajax om op te staan. De leiders op de linkerflank die de afgelopen weken niet het niveau halen wat ze normaliter laten zien. Verloopt de wisselwerking tussen leiders Blind en Tadic weer als vanouds en speelt Ajax het spel zoals de eerste helft in Lissabon? Zorgt Ten Hag voor enige defensieve zekerheid na het vallen van de 1-0? Dan verwacht ik dat Ajax de volgende ronde van het kampioenenbal gaat bereiken. Het verval dat ontstaat tussen de eerste en tweede helft mag en kan niet in de Champions League. Ik verwacht dat Benfica-uit, Go Ahead Eagles, RKC en Cambuur genoeg wake-up calls zijn geweest voor Ajax. Een kolkende ArenA met lastige Portugezen: 2-1.'

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.