Argentinië wint laatste groepswedstrijd met Martínez in de basis

door Melle Goekoop 9

Argentinië heeft zijn laatste groepswedstrijd van de Copa Americá gewonnen. Bolivia werd met 1-4 verslagen met een grote rol voor Lionel Messi die bij drie doelpunten direct betrokken was. Lisandro Martínez stond negentig minuten op het veld als centrale verdediger, maar Nicolás Tagliafico maakte geen minuten.

Argentinië had zichzelf al verzekerd van de volgende ronde van het toernooi en kwam tegen Bolivia niet in de problemen. Al na vijf minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd: met een geniaal wippertje zette Messi Alejandro Gómez vrij voor het doel. De aanvaller annex middenvelder volleerde en liet de doelman van Bolivia, Lampe, kansloos.

Voor de rust stond het al 0-3. Messi benutte in de 33ste minuut een penalty en tien minuten later liet hij het net voor de tweede keer bollen. Toen hij de diepte ingestuurd werd, zag hij dat doelman Lampe te ver voor zijn lijn stond. Met een beheerst schot vergrootte de aanvaller van FC Barcelona de marge naar drie.

In de tweede helft deed Bolivia nog wat terug via Erwin Saavedra, maar de eindstand werd bepaald door invaller Lautaro Martínez. De Internazionale-spits stond pas net in het veld toen hij een ongelezen kans niet onbenut liet. Ajacied Lisandro Martínez speelde negentig minuten lang en maakte een goede indruk in het centrum van de achterhoede.