Aning vindt het net tijdens knappe comeback van Oranje O18

door Jesse ter Haar 1

Het Oranje Onder 18 van Martijn Reuser heeft dinsdag met 2-4 gewonnen van Oostenrijk. De ploeg kwam eerst op een 2-0 achterstand, om zich vervolgens terug te knokken en comfortabel te winnen.

De wedstrijd begon rampzalig voor de ploeg van Reuser. Oostenrijk speelde in een 4-4-2-systeem en dat leverde problemen op voor Oranje O18. Verder werd het merendeel van de duels verloren en daardoor liep de ploeg al snel tegen een achterstand aan. Binnen vier minuten scoorden Moritz Wels en Enes Tepecik voor Oostenrijk.

Reuser koos dinsdag voor elf andere spelers in vergelijking met de met 0-1 gewonnen wedstrijd van Oranje O18 tegen Zweden en die namen kende dus moeite. Tijdens een matige eerste helft bleef de stand op 2-0 staan.

Na rust switchte Reuser naar een 3-4-3-systeem, waarna het al snel beter ging. Ajacied Prince Aning scoorde al binnen negentien seconden in de tweede helft de aansluitingstreffer, waarna Devin Haen binnen een uur spelen voor de 2-2 zorgde. Diezelfde Haen zorgde ook voor de 2-3, waarna Ro-Angelo Daal de 2-4 voor zijn rekening nam.