Álvarez zet met Mexico grote stap naar WK in Qatar

door Bart Veenstra 2

Bron AS

Álvarez zet met Mexico grote stap naar WK in Qatar

door Bart Veenstra 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) een ruime zege geboekt met het Mexicaanse elftal. Honduras werd met 3-0 verslagen en daarmee zetten de Mexicanen een grote stap richting het WK in Qatar.

Álvarez begon de wedstrijd zoals gebruikelijk bij Mexico in de basis. Een kwartier voor tijd, toen Mexico al met 2-0 voorstond, werd de middenvelder van Ajax naar de kant gehaald. Tijdens zijn minuten op het veld was Álvarez dichtbij een treffer, maar de Ajacied raakte de paal. In de rebound wist Rogelio Funes Mori wel te scoren, waardoor Mexico op 2-0 kwam. Het openingsdoelpunt werd overigens gemaakt door Sebastian Cordova.

Na de wissel van Álvarez wist voormalig PSV-aanvaller Hirving Lozano er nog 3-0 van te maken. Mexico gaat dankzij de 3-0 zege nu ruim aan kop in de WK-kwalificatiegroep met landen uit Noord- en Centraal Amerika. De Mexicanen staan op elf punten, terwijl de nummers vier en vijf op respectievelijk zeven en zes punten staan. De bovenste drie landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, terwijl de nummer vier play-offs speelt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties