Álvarez en Sánchez verslaan Jamaica en bereiken finale Gold Cup

door Jesse ter Haar 46

Edson Álvarez en Jorge Sánchez hebben het met Mexico geschopt tot de finale van de Gold Cup. In de nacht van woensdag op donderdag was Jamaica de tegenstander in de halve finale en daar werd zonder al te veel moeite mee afgerekend: 0-3.

Waar rechtsback Sánchez in de basis stond, moest Álvarez het doen met een rol als invaller. Eerder in het toernooi kon de middenvelder annex verdediger telkens rekenen op een basisplaats, maar ditmaal was dat dus niet het geval. De Ajacied viel tijdens de 72ste minuut in bij een 0-2 stand en zag de marge in de absolute slotfase nog worden vergroot naar drie. Ook kreeg Álvarez vlak voor tijd nog de gele kaart.

De rol als invaller van de Mexicaan lijkt alles te maken hebben met de knieblessure die hij opliep in de kwartfinale tegen Costa Rica. Hij viel uit tijdens dat duel, maar gesteld werd dat hij de halve finale tegen Jamaica wel zou halen. Uiteindelijk bleek hij dus fit genoeg om minuten te maken, maar nog niet voor een basisplaats. Teamgenoot Sánchez was wel fit genoeg én kon op genoeg vertrouwen rekenen om opnieuw de negentig minuten vol te maken.

Mexico - Panama

In de finale nemen Álvarez en Sánchez het op tegen Panama. Het land verraste door in de nacht van woensdag op donderdag af te rekenen met de Verenigde Staten. Na een doelpuntloos gelijkspel na negentig minuten wisten beide landen eenmaal te scoren in de verlenging, waardoor het uitliep op een penaltyreeks. Panama nam zijn strafschoppen net niets beter (4-5) en schopte het op die manier tot de finale van het eindtoernooi.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!