Álvarez en Mexico verliezen finale Nations League van de VS

door Bart Veenstra 6

Mexico heeft in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) de finale van de Nations League verloren van de Verenigde Staten. Na het spelen van verlenging verloor het elftal van Ajacied Edson Álvarez met 2-3.

Álvarez, die in de basis begon, zag Mexico al snel op voorsprong komen. Al in de tweede minuut wist Jesus Corona de score in de finale te openen. Even later leek Mexico zelfs op 2-0 te komen, maar het kopdoelpunt van Hector Moreno werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.

Even later was het opnieuw raak, zij het aan de andere kant van het veld. Giovanni Reyna wist via de rebound de Verenigde Staten - waar oud-Ajacied Sergiño Dest overigens in de basis begon - op gelijke hoogte te zetten. Na rust duurde het vervolgens lang tot er nieuwe doelpunten vielen. Tien minuten voor tijd dacht Diego Lainez Mexico de winst te bezorgen, ware het niet dat Weston McKennie namens de Verenigde Staten vlak erna de 2-2 maakte.

In de blessuretijd was Álvarez nog dichtbij de winnende treffer na een volley, maar de Amerikaanse doelman Zackary Steffen wist knap te redden. Een verlenging moest uiteindelijk uitsluitsel gaan brengen en in die verlenging viel uiteindelijk ook de beslissing.

Vlak voor het einde van de verlenging kreeg de Verenigde Staten na ingrijpen van de VAR een penalty toegewezen. Christian Pulisic benutte deze penalty feilloos. Even later kreeg ook Mexico, na hands van McKennie, een penalty, maar deze werd gemist door voormalig PSV'er Andres Guardado.